BİRİNCİ KİTAP Vergilendirme DÖRDÜNCÜ KISIM (2365 sayılı Kanunun 8 inci maddesiyle değişen şekli) Takdir, Zirai Kazançlar ve Özel Komisyonları BİRİNCİ BÖLÜM Takdir Komisyonu
Madde 0075: Komisyonun yetkileri
(3239 sayılı Kanunun 7 nci maddesiyle değişen ve 01.01.1986 tarihinden itibaren yürürlüğe giren şekli) 72 nci maddenin birinci fıkrasına göre kurulan takdir komisyonu 74 üncü maddedeki görevleri dolayısıyla bu Kanunda yazılı inceleme yetkisine haizdir.
(2365 sayılı Kanunun 10 uncu maddesiyle değişen şekli) Komisyon, servetleri, sınai hakları ve telif haklarını, imtiyazları, madenleri, mücevheratı, eski eserleri ve sanat eserlerini değerlemede bilirkişiye müracaat edebilir.
(3239 sayılı Kanunun 7 nci maddesiyle eklenen ve 01.01.1986 tarihinden itibaren yürürlüğe giren şekli) 72 nci maddenin ikinci ve üçüncü fıkralarına göre kurulan takdir komisyonları 79 uncu maddede yazılı yetkileri haizdir.