|
0298 Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun
|

02.05.1961 10796
|
|
Kabul Tarihi |
26.04.1961 |
|
0298 Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun |
|
YEDİNCİ BÖLÜM
Seçim Suçları ve Cezaları
SEKİZİNCİ KESİM
Madde 0141: Seçmen kütüğünün düzenlenmesi
(17.05.1979 tarih ve 2234 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle değişen şekli.) Bu Kanunla görevlendirilmiş oldukları halde, belli, süre içinde ve şekillerine uygun olarak seçmen kütüğüne müteallik evrak ve vesikaları gereği gibi düzenlemeyen veya muhafaza etmeyenler veya gereken mercie vermeyenler altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar.
Bu fiiller kayıtsızlık veya gereken dikkat ve itinanın gösterilmemesi sonucu husule gelmiş ise üç aydan bir seneye kadar hapis cezası hükmolunur.
Yukarıda yazılı fiil ve hareketler yüzünden herhangi bir bölgede, seçmen kütüğünün veya sandık seçmen listelerinin yazılması veya bu sebeple seçmenlerin oy vermesi imkansız hale gelmiş ise, birinci fıkrada yazılı halde bir seneden iki seneye kadar, ikinci fıkrada yazılı halde de altı aydan iki seneye kadar hapis cezası hükmolunur.
