|
0507 Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu
|

04.08.1964 11771
|
|
Kabul Tarihi |
17.07.1964 |
|
0507 Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu |
|
BİRİNCİ BÖLÜM
Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Derneği
! Mülga İçerik !
Madde 0016: Bakanlık temsilcisi
Genel Kurul toplantılarının muteber olabilmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığını temsilen bir Bakanlık Temsilcisinin, toplantının süresince bulunması zorunludur.
Bakanlık Temsilcisi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı veya verilen yetki ile idare amiri tarafından görevlendirilir.
Bakanlık Temsilcisinin imzasını taşımıyan toplantıya katılanlar listesi ile tutanaklar ve dolayısiyle toplantı belgeleri hüküm ifade etmez.
Toplantıdan en az on gün evvel idare amirliğine müracaatla toplantı yeri, günü, saati ve gündemi bildirilmek suretiyle Bakanlık Temsilcisi tayini talep edilmesi, ayrıca derneklerin birliğe bilgi vermesi lazımdır. Toplantı başlamadan evvel çağrının usule uygun olarak yapıldığı, toplantıya katılanlar listesinin istenen biçimde düzenlendiği ve çoğunluğun tamam olduğu Bakanlık Temsilcisi tarafından incelenip tesbit edilerek görüşmelere başlanmasına izin verilir.
Bakanlık Temsilcisi toplantının mevzuat, statü ve gündem esasları içinde yürümesini denetleme ve teminle görevlidir.
Bu suretle görevlendirilecek Bakanlık Temsilcilerinin miktar ve esasları Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca tesbit edilecek zaruri masrafları dernek tarafından ödenir.
Ancak; usulüne uygun müracaat yapıldığı halde, Bakanlık Temsilcisi toplantıya gelmezse, toplantı icrasını temin etmek üzere, mahalli idare amirine durum bildirilir. Bakanlık Temsilcisi yine gelmez ise bir saat sonunda toplantıya başlanır.
(09.05.1991 tarih ve 3741 sayılı Kanunun 4 üncü maddesiyle eklenmiştir.) Esnaf ve sanatkarlar dernekleri ve üst kuruluşlarının yapacakları genel kurul toplantılarının usul ve esasları ve katılanların listesinin ne şekilde düzenleneceği, toplantılarda bulundurulacak bakanlık temsilcilerinin görev ve yetkileri ile temsilcilere ödenecek ücretler Bakanlıkça üç ay içinde çıkarılacak bir yönetmelikle tespit olunur.
