|
0507 Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu
|

04.08.1964 11771
|
|
Kabul Tarihi |
17.07.1964 |
|
0507 Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu |
|
İKİNCİ BÖLÜM
Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Dernekleri Birliği
! Mülga İçerik !
Madde 0050: Toplantıya çağrı ve çoğunluk
Genel kurul toplantılarının yeri, günü ve gündemi toplantı gününden on gün önce o yer usullerine göre iki ayrı vasıta ile ilan olunur ve ayrıca üye derneklere yazı ile bildirilir.
Toplantının açılabilmesi için, dernek temsilcilerinin yarıdan fazlasının katılması şarttır.
Yukarıdaki fıkrada bahsedilen çoğunluk hasıl olmadığı takdirde toplantı en az üç gün sonraya bırakılır ve durum toplantıya katılan iki üye ile Bakanlık Temsilcisinin imzalayacağı bir tutanakla tesbit olunur. Bu süre hiçbir surette bir ayı geçemez.
İkinci toplantının yeri, günü, saati ve gündemi ilk ilan ve yazılı bildirimde belirtilmemiş ise aynı şekilde ilan edilir ve yazı ile bildirilir.
Bu toplantıda dernek temsilcilerinden en az beşte birinin bulunması şarttır.
Bu miktar her halde denetim kuruluyla yönetim kurulu asıl ve yedek üye sayısı ile genel kurul başkanlık divanı için gerekli üye sayısından az olamaz.
