|
0507 Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu
|

04.08.1964 11771
|
|
Kabul Tarihi |
17.07.1964 |
|
0507 Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu |
|
İKİNCİ BÖLÜM
Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Dernekleri Birliği
! Mülga İçerik !
Madde 0063: Birlik disiplin kurulu
(02.05.1983 tarih ve 62 sayılı KHK.'nin 20 nci maddesiyle değişen şekli.) (Fıkranın: 09.05.1991 tarih ve 3741 sayılı Kanunun 15 inci maddesiyle değişen şekli.) Birlik disiplin kurulu yargı gözetiminde genel kurul üyeleri arasından üç yıl için seçilecek beş üyeden oluşur. Ayrıca beş yedek üye seçilir.
Disiplin Kurulunun sekreterlik işleri Birlikçe yürütülür.
Birlik Disiplin Kurulu; Birlik organlarındaki görevler ile birliğe bağlı derneklerin üyeleri hakkında 30 uncu maddede yazılı disiplin cezalarını vermeye yetkilidir. Ancak disiplin kurulunca verilen sürekli çıkarma cezasının yetkili Asliye Hukuk Mahkemesince onanması şarttır.
Yapılacak disiplin soruşturmasında isnat olunan eylem ve davranışların ilgililere yazılı olarak bildirilmesi, savunma istenmesi ve savunma için en az on günlük süre tanınması zorunludur.
Disiplin kurulları kendilerine intikal eden ihbar ve şikayetleri en çok bir ay içinde soruşturmaya başlar ve araştırmayı en geç üç ay içinde sonuçlandırır.
Disiplin kurulunca verilen cezalar on gün içinde ilgililere yazılı olarak tebliğ edilir. İlgililerce bu karara karşı tebellüğ tarihinden itibaren onbeş gün içinde yetkili Asliye Hukuk Mahkemesince itiraz edilebilir. Mahkemenin kararı kesindir.
