|
0507 Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu
|

04.08.1964 11771
|
|
Kabul Tarihi |
17.07.1964 |
|
0507 Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu |
|
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
TÜrkiye Esnaf ve Küçük Sanatkarları Konfederasyonu
! Mülga İçerik !
Madde 0093: Genel kurul toplantıları
(Fıkranın: 09.05.1991 tarih ve 3741 sayılı Kanunun 21 inci maddesiyle değişen şekli.) Konfederasyon Genel Kurulu 4 yılda bir Mayıs ayında konfederasyon merkezinde veya ilan edilecek yerde toplanır.
Toplantının yeri, günü, saati ve gündemi toplantıdan en az onbeş gün evvel iki gazete ile ilan olunur.
Ayrıca birlik ve federasyonlara da yazı ile bildirilir.
Çoğunluk hasıl olmaması halinde, ikinci toplantının yapılacağı yer, günü ve saati, gündemi tebligata yazılır.
Genel kurul ayrıca yönetim kurulunca doğrudan doğruya, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca re'sen veya Denetim Kurulu tarafından lüzum görüldüğünde her zaman için olağanüstü toplantıya çağrılabilir.
Bu takdirde dahi durum aynı şekilde ilan ve tebliğ olunur.
Adi ve olağanüstü toplantılara temsilcilerin çoğunluğunun katılması şarttır. İlk toplantıda bu çoğunluk elde edilemediği takdirde, toplantı en çok üç gün içinde çoğunluk aranmaksızın yapılır.
Toplantılarda kararlar mevcut temsilcilerin çoğunluğu ile alınır.
