|
0507 Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu
|

04.08.1964 11771
|
|
Kabul Tarihi |
17.07.1964 |
|
0507 Esnaf ve Küçük Sanatkarlar Kanunu |
|
BEŞİNCİ BÖLÜM
Esnaf ve Sanatkar Sicili
! Mülga İçerik !
Geçici Madde 0002:
Herhangi bir yerde aynı veya birbirinden başkalığı olmıyan konularda kurulmuş oldukları bu kanunun 6 ncı maddesinde açıklanan komitece tesbit olunan dernek ve birlikler İdare Amirliğince bu kanunun yürürlük tarihinden itibaren altı ay içinde tek bir dernek içinde birleşmek üzere ortaklaşa bir genel kurul toplantısına çağrılır.
Toplantının yeri, günü, saati idare Amirliğince en az onbeş gün evvel o yer ilan vasıtaları ile ilan olunmakla beraber durum ilgili derneklere yazı ile tebliğ olunur.
Toplantı ilgili derneklerin üyelerinin katılma durumları nazara alınmaksızın yapılır.
Katılan kişilerin sayısı kurulacak derneğin organlarının asıl ve yedek sayısı ile genel kurul başkanlık divanının kuruluşuna yetecek kadar olması gerekir.
Genel kurul toplantılarına katılması gereken dernekler yeni derneğin kuruluşu anından itibaren münfesih olurlar. Menkül ve gayrimenkulleri ile hak ve vecibeleri bu derneklere geçer.
Toplantı çoğunluğu belirtilen sayıda olmadığı takdirde idare amirliğince uygun görülecek bir tarihe bırakılır ve durum aynı şekilde tebliğ ve ilan olunur.
Bu defa gerekli üye mevcudunun katılması sağlanmadığı takdirde ilgili dernekler münfesih duruma girer ve menkul ve gayrimekulleri ile hak ve vecibeleri yeniden aynı konuda kurulacak derneklere devredilmek üzere bölgesi içinde bulunan Esnaf Dernekleri Birliğine emaneten geçer.
