|
0765 Türk Ceza Kanunu
(TCK)
|

13.03.1926 320
|
|
Kabul Tarihi |
01.03.1926 |
|

0765. TCK.
|
|
İKİNCİ KİTAP
Cürümler
ÜÇÜNCÜ BAP
Devlet İdaresi Aleyhinde İşlenen Cürümler
ONUNCU FASIL
Mühür Fekki ve Hükümetin Muhafazasında Bulunan Eşyayı Çalmak
Madde 0276: (11.06.1936 tarih ve 3038 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle değişmeden önceki şekli.) (01.03.1926 tarih ve 765 sayılı Kanunun hükmüdür.) Bir kimse hıfzolunmak üzere kendisine resmen teslim olunan merhum ve mahcuz eşyayı kendisinin veya başkasının menfaati için saklar veya tebdil veya lazımgelenlere teslimden imtina ederse üç aydan iki seneye kadar hapse ve on beş liradan yüz elli liraya kadar ağır cezayı nakdiye mahküm olur.
Kendi elinde veya başkasının yanında olup usulen haciz olunan veya vaz'ıyet edilen menkul malını alan veya telef veya istihlak eden kimse bir aydan bir seneye kadar hapis olunur. Eğer bu cürüm muhafızın musamahasından ileri gelmiş ise hakkında yüz liraya kadar ağır cezayı nakdi tertip olunur.
Eğer bu eşyanın kıymeti gayet az ise veya cürmün faili eşyayı takibata başlanmazdan evvel iade ederse ceza altıda birden yarısına kadar indirilir.
