|
0765 Türk Ceza Kanunu
(TCK)
|

13.03.1926 320
|
|
Kabul Tarihi |
01.03.1926 |
|

0765. TCK.
|
|
İKİNCİ KİTAP
Cürümler
SEKİZİNCİ BAP
Adabı Umumiye ve Nizamı Aile Aleyhinde Cürümler
BİRİNCİ FASIL
Cebren Irza Geçen, Küçükleri Baştan Çıkaran ve İffete Taarruz Edenler
Madde 0414: (09.07.1953 tarih ve 6123 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle değişmeden önceki şekli.) (11.06.1936 tarih ve 3038 sayılı Kanunun hükmüdür.) Her kim, on beş yaşını bitirmiyen bir küçüğün ırzına geçer ise üç seneden on seneye kadar ağır hapis cezasına mahküm olur.
Eğer bu fiil cebir ve şiddet veya tehdid kullanılmak suretiyle veya akıl ve beden hastalığından veya failin fiilinden başka bir sebepten dolayı veya failin kullandığı hileli vasıtalarla fiile mukavemet edemiyecek bir halde bulunan bir küçüğe karşı işlenmiş olursa ağır hapis cezası yedi seneden on beş seneye kadardır.
Madde 0414: (11.06.1936 tarih ve 3038 sayılı Kanunla değişmeden önceki şekli.) (08.06.1933 tarih ve 2275 sayılı Kanunun hükmüdür.) Her kim on beş yaşını bitirmeyen bir çocuğun veya mecnun yahut irade ve temyizi selbeden malüliyetle malül olduğunu veya şuuru marazi inhisaf halinde bulunduğunu bildiği bir kimsenin ırzına geçerse üç seneden aşağı olmamak üzere ağır hapse mahküm olur.
Bu fiil cebir ve şiddet veya tehdit icrasiyle yahut mukavemeti selbeden diğer bir vasıta ile veya mukavemet iktidarı olmıyan kimseye karşı yapılırsa ağır hapis cezası yedi seneden aşağı olamaz.
Madde 0414: (08.06.1933 tarih ve 2275 sayılı Kanunla değişmeden önceki şekli.) (01.03.1926 tarih ve 765 sayılı Kanunun hükmüdür.) Her kim on beş yaşını bitirmeyen bir çocuğun veya mecnun veya irade ve temyizi selbeden malüliyetle malül olduğunu yahut şuuru marazi inhisaf halinde bulunduğunu bildiği bir kimsenin ırzına geçerse muvakkaten ağır hapse mahküm olur.
İşbu fiil cebir ve şiddet veya tehdit icrasiyle veya mukavemeti selbeden diğer bir vasıta ile veya mukavemete gayri muktedir bir halde bulunan kimseye karşı yapılırsa ağır hapis cezası yedi seneden aşağı olamaz.
