|
0818 Borçlar Kanunu
(BK.)
|

29.04.1926 359
|
|
Kabul Tarihi
|
22.04.1926
|
|
! Mülga İçerik !
İKİNCİ KISIM
Aktin Muhtelif Nevileri
ON BİRİNCİ BAP
İstisna Akdi
(B) Akdin Hükümleri
I - Müteahhidin borçları
4 - İşin kusuruna mütedair teminat
b) Kusur halinde iş sahibinin hakkı
Madde 0360:
Yapılan şey iş sahibinin kullanamıyacağı ve nısfet kaidesine göre kabule icbar edilemiyeceği derecede kusurlu veya mukavele şartlarına muhalif olursa, iş sahibi, o şeyi kabulden imtina edebilir; bu hususta mütaahhidin taksiri bulunursa zarar ve ziyan da isteyebilir.
İşin kusurlu olması veya mukaveleye muhalif bulunması yukarıki derecede ehemmiyeti haiz değil ise iş sahibi, işin kıymetinin noksanı nispetinde fiatı tenzil ve eğer o işin ıslahı büyük bir masrafı mucip değil ise mütaahhidi tamire mecbur edebilir. Bu hususta mütaahhidin taksiri varsa iş sahibi zarar ve ziyan da istiyebilir.
Yapılan şey iş sahibinin arsası üzerine yapılmış olup da mahiyeti itibariyle refi ve kal'ı fazla bir zararı mucip ise iş sahibi, ancak ikinci fıkra mucibince muamele yapar.
