ANA SAYFA

YUKARI
Yazdır Tümünü Göster
Belgenin tamamı için programı satın almanız gerekmektedir.
+90 (555) 801 30 49
+90 (242) 248 23 55
+90 (212) 654 88 15
+90 (312) 231 81 36
+90 (242) 248 23 32
0926
Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu

10.08.1967
12670
Kabul Tarihi 27.07.1967

0926
Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu

BEŞİNCİ KISIM
Subay Terfileri

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Terfi Esas ve Şartları

IX - Askeri hakim ve yardımcıları

Madde 0046:

(17.07.1972 tarih ve 1611 sayılı Kanunun 2 nci maddesi ile yürürlükten kaldırılmadan önceki şekli.) (27.07.1967 tarih ve 926 sayılı Kanunun hükmüdür.) Askeri hakim ve yardımcıları, askeri savcı ve yadımcıları, adli müşavirler, Askeri Adalet İşleri Başkanlığı, Askeri Adalet Teftiş Kurulu kadrolarında ve askeri yargı ile ilgili idari görevlerde bulunan, askeri hakim subayların sicil işleri ve yükselmeleri aşağıdaki istisnalar dışında bu kanun hükümlerine göre yapılır:

  1. Askeri hakim ve yardımcılarının, askeri savcı ve yardımcılarının, adli müşavirlerin, askeri niteliklerine ait sicil notları idari üstlerince verilir.

  2. Mesleki sicil notları:

    1. Askeri hakim ve yardımcıların mesleki sicil notları, Askeri Yargıtay dairelerince ve daireler kurulunca.

    2. Askeri savcı ve yardımcılarının mesleki sicil, notları, Askeri Yargıtay Başsavcılığı ve Askeri Adalet müfettişlerince verilir ve bu iki notun ortalaması mesleki sicil notu olur.

    3. Adli müşavirlik görevinde bulunanların mesleki sicil notları, Askeri Adalet müfettişlerince verilir.

  3. Askeri niteliklere ait sicil notları ile mesleki sicil notları eşittir. Bu iki not toplamı diğer subayların sicil notuna eşittir.

  4. Askeri Adalet İşleri Başkanlığı ile Askeri Adalet Teftiş Kurulu Başkanlığı kadrolarında ve askeri yargı ile ilgili idari görevlerde bulunanların sicilleri, diğer subaylar gibi idari üstlerince düzenlenir.

  5. Mesleki sicil notlarının nasıl ve hangi esaslara göre verileceği, kuvvet personel başkanlıklarında ne zaman bulundurulacağı, askeri niteliklerin neler olduğu, idari sicil üstlerinin kimler olacağı ve sicille ilgili diğer hususlar Subay Sicil Yönetmeliğinde gösterilir.

  6. Askeri Yargıtay Başkanı, II nci Başkan, daire başkanları ve üyeleri ile Başsavcısının yüksek mahkeme hakimleri olarak Anayasa ile belirtilen hakları saklıdır. Ancak, bunlardan yükselme sırasına gelenlerin general ve amiralliğe yükselmeleri bu kanun hükümlerine tabidir.