|
1412 Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu
(CMUK)
|

20.04.1929 1172
|
|
Kabul Tarihi |
04.04.1929 |
|
1412 Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu
(CMUK) |
|
İKİNCİ KİTAP
Muhakeme Usulü
ALTINCI FASIL
Davaya Duruşma
! Mülga İçerik !
Madde 0253: Duruşmanın bitmesi ve hüküm
(05.03.1973 tarih ve 1696 sayılı Kanunun 37 nci maddesiyle değişen şekli.) Duruşmanın sona erdiği tefhim olunduktan sonra hüküm verilir.
Sanığın beraatine veya mahkümiyetine, davanın reddine veya düşmesine ve muhakemenin durmasına dair kararlar hükümdür.
Aynı konuda, aynı sanık için evvelce verilmiş bir hüküm veya açılmış bir dava var ise davanın reddine karar verilir.
Kovuşturmanın ve dolayısiyle muhakemenin yapılması şarta bağlı tutulmuş olup da şartın gerçekleşmediği anlaşılırsa, gerçekleşmesini beklemek üzere, muhakemenin durmasına karar verilir.
Ceza Kanununun birinci kitabının dokuzuncu babında davanın düşmesi sebebi olarak gösterilen haller varsa veya muhakeme şartının gerçekleşmeyeceği anlaşılırsa davanın düşmesine karar verilir.
Derhal beraat kararı verilebilecek hallerde durma veya düşme kararı verilemez.
