|
1479 Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu
(BAĞ-KUR)
|

14.09.1971 13956
|
|
Kabul Tarihi |
02.09.1971 |
|

1479. Bağ-Kur K.
|
|
İKİNCİ KISIM
Sigorta Yardımları
BÖLÜM - V
Primler
Madde 0052: Gelir basamaklarının yükseltilmesi
(4447 sayılı Kanunla değiştirilen ve 1.10.1999 tarihinden geçerli olarak yürürlüğe girmeden önceki şekli) (6/3/1981 gün ve 2423 sayılı Kanunun 4 üncü maddesiyle değişen şekli) Sigortalının altıncı basamağın altında seçtiği, intibak ettirildiği veya yükseltildiği ilk beş basamaktan herbir basamakta bekleme süresi bir yıl olup, basamak yükseltilmesi; bu basamaklarda prim ödemeye ve talebe bakılmaksızın kendiliğinden kurumca yapılır.
(20/6/1987 tarih ve 3396 sayılı Kanunun 8 inci maddesiyle değişen şekli) Sigortalı, altı, yedi, sekiz, dokuz, on, onbir ve onikinci basamaklarda en az iki tam yılını doldurmadıkça, yazılı talepte bulunmadıkça ve sırası dışında basamak yükseltemez. Altıncı basamaktan itibaren basamak yükseltmek için altı ay öncesine kadar olan prim ve her türlü borçlarının ödenmiş olması şarttır.
Bu yazılı talebi takip eden ay başından itibaren, sigortalı yükselttiği basamak üzerinden yükseltme farkı ile primlerini öder.
