|
2547 Yüksek Öğretim Kanunu (YÖK) |

06.11.1981 2547
|
|
Kabul Tarihi |
04.11.1981 |
|

2547 YÖK.
|
|
BEŞİNCİ BÖLÜM
Öğretim Elemanları
Madde 0025: Doçentliğe atama
(Maddenin 06.03.2018 tarih ve 30352 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7100 Sayılı Kanunun 6.Maddesi ile Yürürlükten Kaldırılmadan önceki şekli)
- (Fıkra 28.06.2008 tarih ve 26920 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kanun ile Değişmiştir.) Bir üniversite biriminde açık bulunan doçentlik kadrosu, rektörlükçe, isteklilerin başvurması için ilan edilir. Müracaat eden adayların durumlarını incelemek üzere rektör tarafından varsa biri ilgili birim yöneticisi, en az biri de o üniversite dışından olmak üzere üç profesör tespit edilir. Bu profesörler, adaylar hakkında ayrı ayrı mütalaalarını rektöre bildirirler. Rektör, bu mütalaalara dayanarak, üniversite yönetim kurulunun görüşünü de aldıktan sonra atamayı yapar.
- Doçentliğe atamada aşağıdaki şartlar aranır:
- Doçentlik unvanını almış olmak,
- (12.08.1986 tarih ve 260 sayılı KHK.nin 7 nci maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır.)
- (Fıkra 28.06.2008 tarih ve 26920 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kanun ile Eklenmiştir) Üniversiteler, doçentlik kadrosuna atama için, Yükseköğretim Kurulunun onayını almak suretiyle, münhasıran bilimsel kaliteyi artırmak amacına yönelik olarak, bilim disiplinleri arasındaki farklılıkları da göz önünde bulundurarak, objektif ve denetlenebilir nitelikte ek koşullar belirleyebilirler.
Madde 0025: Doçentliğe atama
(Fıkranın 28.06.2008 tarih ve 26920 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kanunla Değişmeden önceki şekli)
(17.08.1983 tarih ve 2880 sayılı Kanunun 10 uncu maddesiyle değişen şekli.) Bir üniversite biriminde açık bulunan doçentlik kadrosu, rektörlükçe, isteklilerin başvurması için kadroların devamlı veya kısmi statüleri belirtilerek ilan edilir. Müracaat eden adayların durumlarını incelemek üzere rektör tarafından varsa biri ilgili birim yöneticisi, en az biri de o üniversite dışından olmak üzere üç profesör tespit edilir. Bu profesörler, adaylar hakkında ayrı ayrı mütalaalarını rektöre bildirirler. Rektör, bu mütalaalara dayanarak, üniversite yönetim kurulunun görüşünü de aldıktan sonra atamayı yapar.
Madde 0025: Doçentliğe atama
- Doçentliğe atamada aşağıdaki şartlar aranır:
- (12.08.1986 tarih ve 260 sayılı KHK.nin 7 nci maddesiyle yürürlükten kaldırılmadan önceki şekli.) (04.11.1981 tarih ve 2547 sayılı Kanunun hükmüdür.) En az üç yıl bir yükseköğretim kurumunda yardımcı doçentlik kadrosunda çalışmış olmak.
Madde 0025: Doçentliğe atama
- (17.08.1983 tarih ve 2880 sayılı Kanunun 10 uncu maddesiyle değişmeden önceki şekli.) (04.11.1981 tarih ve 2547 sayılı Kanunun hükmüdür.) Bir üniversite biriminde açık bulunan doçenlik, isteklilerin başvurması için rektörlükçe ilan edilir. Müracaat eden adayların durumlarını incelemek üzere rektör tarafından, varsa bir ilgili birim yöneticisi, en az biri de o üniversite dışından olmak üzere üç profesör tespit edilir. Bu profesörler, adaylar hakkında ayrı ayrı mütalaalarını rektöre bildirirler. Rektör, bu mütalaalara dayanarak, üniversite yönetim kurulunun görüşünü de aldıktan sonra atamayı yapar.
