|
2822 Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu (TSGLK.) |

07.05.1983 18040
|
|
Kabul Tarihi |
05.05.1983 |
BEŞİNCİ KISIM
Müeyyideler ve Son Hükümler
İKİNCİ BÖLÜM
Son Hükümler
! Mülga İçerik !
Geçici Madde 0001: Yüksek Hakem Kurulu ve Yeniden Yürürlüğe Konulan Toplu İş Sözleşmeleri
Bu Kanunla Yüksek Hakem Kuruluna verilmiş olan görevler, Türkiye Büyük Millet Meclisi göreve başlayıncaya kadar 2364 sayılı Kanuna göre kurulmuş olan Yüksek Hakem Kurulunca yerine getirilir.
Bu Kanunun yayımı tarihinden sonra 2364 sayılı Kanuna göre Yüksek Hakem Kurulunca yeniden yürürlüğe konulacak toplu iş sözleşmelerinin yürürlük süresi bir yıldan fazla olamaz.
Bu Kanunun yayımı tarihinde 2364 sayılı Kanuna göre yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmeleri,sürelerinin bitimine kadar yürürlükte kalır.Şu kadar ki, Türkiye Büyük Millet Meclisinin göreve başlamasından sonra bu Kanuna göre kurulan Yüksek Hakem Kurulu, 2364 sayılı Kanuna göre kendisinden önce yeniden yürürlüğe konulmuş bulunan toplu iş sözleşmelerine ilişkin hususları da karara bağlar.
