|
2937 Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu
|

03.11.1983 18210
|
|
Kabul Tarihi
|
01.11.1983
|
|
2937 Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu |
|
ÜÇÜNCÜ KISIM
Çeşitli Hükümler
Ek Madde 0001:
( Madde 26.04.2014 Tarih ve 28983 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6532 Sayılı Kanun ile Eklenmiştir.)
Millî İstihbarat Teşkilatı uhdesindeki istihbari nitelikteki bilgi, belge, veri ve kayıtlar ile yapılan analizler, Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Dördüncü Kısım Yedinci Bölümünde yer alan suçlar hariç olmak üzere, adli mercilerce istenemez.
6 ncı maddenin birinci fıkrasının (e) bendine göre kimlikleri değiştirilenler, MİT’in görev ve faaliyetlerine yardımcı olanlar veya istihbarat hizmetlerinde istifade edilenler, kamu görevlisi olup olmadıklarına bakılmaksızın; görev, faaliyet ve yardımları sebebiyle sorumlu tutulamaz.
Teşkilat uhdesindeki bilgi ve belgelerin gizlilik derecelerinin ve sürelerinin tespit edilmesine, birim ve kısımlara ayrılmasına, kullanıma veya paylaşıma açılmasına ve bunların akademik çalışmalar ile her türlü yayın ve edebî eserde kullanılmasına Müsteşar tarafından oluşturulacak bir Komisyonca karar verilir.