1318 sayılı Finansman Kanununa taşıt alım vergisi ile ilgili hükümlerden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici 2 nci madde eklenmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 2.- Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 10 yıl süre ile geçerli olmak üzere, otomobil, kaptıkaçtı, panel, arazi taşıtı (münhasıran yük taşımak maksadı ile imal edilenler hariç) ve minibüslerin, fabrika, anabayi, bayi, bölge bayii, yetkili satıcı, acente, satıcı ve motorlu araç ticareti yapanlardan, fatura veya benzeri belgeleri ile ilk iktisabı veya yurt dışından ithali, bir defaya mahsus olmak üzere, ek taşıt alım vergisine tabidir.
Ek taşıt alım vergisinin matrahı, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu gereğince, Katma Değer Vergisi matrahını oluşturan unsurlardan teşekkül eder. Ek taşıt alım vergisinin nisbeti % 12'dir. Bakanlar Kurulu bu nisbeti yarısına kadar indirmeye; bir katına kadar artırmaya; taşıtların yurt içinde imal edilmesine veya yurt dışından ithal edilmesine göre, ya da taşıtların teknik özellikleri itibariyle, bu hadler içinde farklılaştırmaya yetkilidir.
Ek taşıt alım vergisi, taşıt alım vergisi beyannamesi ile beyan edilir ve bu vergi ile birlikte aynı sürede ödenir. Ek taşıt alım vergisinin, tarh, tahakkuk ve ödenmesi ile muaflık, istisnalar, sorumluluk ve vergilendirmeye ilişkin diğer hususlar hakkında 1318 sayılı Finansman Kanununun taşıt alım vergisine ilişkin hükümleri uygulanır. Vergi Usul Kanununun taşıt alım vergisine ilişkin hükümleri bu vergi hakkında da geçerlidir.
Vergi daireleri, ek taşıt alım vergisi hasılatının tamamını, Maliye ve Gümrük Bakanlığı Merkez Saymanlığında ayrı bir hesaba, bu Bakanlıkça belirlenecek esaslar dahilinde, tahsil edildiği ayı takip eden bir ay içinde yatırırlar.
Bu maddenin uygulanmasına ilişkin olarak usul ve esasları tespit etmeye Maliye ve Gümrük Bakanlığı yetkilidir."