|
5237 Türk Ceza Kanunu |

12.10.2004 25611
|
|
Kabul Tarihi |
26.09.2004 |
İKİNCİ KİTAP
Özel Hükümler
DÖRDÜNCÜ KISIM
Millete ve Devlete Karşı Suçlar ve Son Hükümler
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar
Madde 0302: Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak
( 1 )
(Fıkranın: 08.07.2005 tarih ve 25869 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5377 sayılı Kanunun 36 ncı maddesiyle değişen şekli.) Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya Devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil işleyen kimse, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.
( 2 ) Bu suçun işlenmesi sırasında başka suçların işlenmesi halinde, ayrıca bu suçlardan dolayı ilgili hükümlere göre cezaya hükmolunur.
( 3 ) Bu maddede tanımlanan suçların işlenmesi dolayısıyla tüzel kişiler hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.