|
5271 Ceza Muhakemesi Kanunu |

17.12.2004 25673
|
|
Kabul Tarihi |
04.12.2004 |
|
5271 Ceza Muhakemesi Kanunu |
|
ÜÇÜNCÜ KİTAP
Kovuşturma Evresi
İKİNCİ KISIM
Kamu Davasının Sona Ermesi
İKİNCİ BÖLÜM
Suç Niteliğinde Değişiklik
Madde 0226: Suçun niteliğinin değişmesi
(1) Sanık, suçun hukuki niteliğinin değişmesinden önce haber verilip de savunmasını yapabilecek bir halde bulundurulmadıkça, iddianamede kanuni unsurları gösterilen suçun değindiği kanun hükmünden başkasıyla mahkum edilemez.
(2) Cezanın artırılmasını veya cezaya ek olarak güvenlik tedbirlerinin uygulanmasını gerektirecek haller, ilk defa duruşma sırasında ortaya çıktığında aynı hüküm uygulanır.
(3) Ek savunma verilmesini gerektiren hallerde istem üzerine sanığa ek savunmasını hazırlaması için süre verilir.
(4)
(Fıkra 27.11.2024 tarih ve 32735 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7532 Sayılı Kanunun 16. Maddesi ile Değişmiştir.) Yukarıdaki fıkralarda yazılı bildirimler, sanığa ve varsa müdafie yapılır. Müdafii sanığa tanınan haklardan onun gibi yararlanır. Sanığın dosyada var olan son adresine bildirim yapılamaması veya bildirime rağmen duruşmaya gelmemesi halinde müdafie yapılan bildirimler yeterli kabul edilir.