|
5411 Bankacılık Kanunu
|

01.11.2005 25983
|
|
Kabul Tarihi |
19.10.2005 |
ONUNCU KISIM
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna İlişkin Hükümler
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Başkanlık Teşkilatı
Madde 0091: Kurumun hizmet birimleri
Kurumun hizmet birimleri, daire başkanlıkları şeklinde teşkilatlanmış anahizmet, danışma ve yardımcı hizmet birimlerinden oluşur. Ancak, daire başkanlıklarının sayısı onu geçemez.(Cümle 30.05.2007 tarih ve 26537 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kanun ile Eklenmiştir)İlişkili Bakanın onayı ile sayısı toplamda yirmiyi(1) geçmemek kaydıyla Kurulca daire başkanlıkları oluşturulabilir.
Hizmet birimleri, bu Kanunda belirtilen faaliyet alanı, görev ve fonksiyonlara uygun olarak Kurumun teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan yönetmelikle belirlenir.
Anahizmet birimi olarak Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı kurulur. Hukuk, basın ve halkla ilişkiler, yönetim ve finans gibi alanlarda ihtiyaca göre sayıları toplam onbeşi geçmemek üzere Başkanlık müşaviri görevlendirilebilir.
İnsan kaynakları ve eğitim, idari ve mali işler ve benzeri faaliyetleri yürütmek üzere Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı kurulur. Bu daire başkanlığında biri Kurulun özel büro hizmetlerinde kullanılmak üzere en çok sekiz(1) adet müdürlük kurulabilir.
Kurum, düzenlemekle görevli olduğu alanın yoğun olduğu illerde olmak ve sayısı üçü geçmemek kaydıyla Bakanlar Kurulu kararıyla yurt içi temsilcilik açabilir.(Cümle 27.06.2013 tarih ve 28690 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6493 Sayılı Kanun ile Eklenmiştir) Kurul, üyelerin talebi hâlinde Kurum merkezi dışında yurt içi temsilciliklerini ilgili üyenin daimi çalışma yeri olarak belirleyebilir.
(1) 27.06.2013 tarih ve 28690 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 6493 Sayılı Kanun ile birinci fıkrasında yer alan “bu sayının yarısını” ibaresi “sayısı toplamda yirmiyi” şeklinde ve dördüncü fıkrasında yer alan “dört” ibaresi “sekiz” şeklinde değiştirilmiştir.