|
5434 Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu |

17.06.1949 7235
|
|
Kabul Tarihi |
08.06.1949 |
|
5434 Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu |
|
OTUZ YEDİNCİ KISIM
Geçici Hükümler
H- Çeşitli Hükümler
! Mülga İçerik !
Ek Geçici Madde 0020:
(28.04.1982 tarih ve 2665 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile gelen Ek Geçici 2 nci madde hükmü olup madde numarası teselsül ettirilmiştir.) 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun yürürlüğünden önceki hükümlere göre aşağıda adları yazılı Emekli Sandığı ve Kurumlar bütçelerinden ödenmek üzere bağlanmış ve bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra bağlanacak emekli, adi malullük, vazife malullüğü, harp malullüğü, dul ve yetim aylıkları ile yapılacak toptan ödemelerin ve bunlara ilişkin çeşitli hakların bağlanma ve ödeme işlemleri 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığınca yapılır.
- Özel İdarelerle Ankara Merkez Belediyesi ve İstanbul Birleşik İdaresi Zat Maaşları Sandığı,
- Vakıflar Genel Müdürlüğü,
- Orman Genel Müdürlüğü,
- Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü,
- İstanbul Üniversitesi,
- İstanbul Teknik Üniversitesi,
- Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü,
- Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü,
- PTT İşletmesi Genel Müdürlüğü,
- Denizcilik Bankası Türk Anonim Ortaklığı,
- T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü,
Devirle ilgili Kurumlar (Özel İdarelerle Ankara Merkez Belediyesi ve İstanbul Birleşik İdaresi Zat Maaşları Sandığı hariç) bu Kanunun yürürlüğe girdiği yıl içinde ödemeleri gereken emekli, adi malullük, vazife malullüğü, harp malullüğü, dul ve yetim aylıklarının (Sosyal yardım zammı dahil) bir yıllık tutarını, 6 yıl süre ile aynen ve müteakip 4 yıl içinde de her yıl 2/10 oranında azaltmak suretiyle 10 yıl süre ile ve esaslara göre T.C. Emekli Sandığına bu yerlerce ödenir.
Özel İdarelerle Ankara Merkez Belediyesi ve İstanbul Birleşik İdaresi Zat Maaşları Sandığına bu Kanunun yürürlüğe girdiği yıl için, Özel İdareler, Ankara ve İstanbul Belediyelerince ödenmesi gereken paralar yukarıdaki fıkrada öngörülen süre ile ve esaslara göre T.C. Emekli Sandığına bu yerlerce ödenir.
Adı Geçen Zat Maaşları Sandığının hisse senedi, tahvil, taşınır ve taşınmaz bütün malları, alacak ve borçları, bunlara ait kayıt, defter ve belgeler T.C. Emekli Sandığına devrolunur.
Anılan Zat Maaşları Sandığının memur ve hizmetlileri devir işleminin sonuna kadar T.C. Emekli Sandığının memuru olarak almakta oldukları aylıklarla devir işlemlerinde çalıştırılırlar ve bu personelden (Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri hariç) T.C. Emekli Sandığında bir göreve geçmek isteyenler ehliyet ve sicilleri uygun olmak şartıyla boş kadrolara almakta oldukları aylıklarla, öncelikle atanırlar.
Aylıkların devrine ve Sandıkça ödenmesine esas tutulacak evrakın şekli ilgili kurum ve T.C. Emekli Sandığı tarafından müştereken tespit edilir.
Devir muamelesi, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en çok 6 ay içinde tamamlanır.