ANA SAYFA

YUKARI
Yazdır Tümünü Göster
Belgenin tamamı için programı satın almanız gerekmektedir.
+90 (555) 801 30 49
+90 (242) 248 23 55
+90 (212) 654 88 15
+90 (312) 231 81 36
+90 (242) 248 23 32
5502
Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu

20.05.2006
26173
Kabul Tarihi 16.05.2006
5502
Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu

ONÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Geçici ve Son Hükümler

Geçici Madde 0002: Teşkilata ve kadrolara ilişkin hükümler

Kurumun merkez ve taşra teşkilatı ve kadroları kademeli olarak en geç üç yıl içinde bu Kanuna uygun hale getirilir. Üç yıllık süre Bakanlar Kurulu kararı ile iki yıla kadar uzatılabilir. Bu süre içinde Kurumun yürütmekle sorumlu olduğu görevler Kurum personeli ve/veya devredilen kurumların merkez ve taşra teşkilatı personeli tarafından yürütülmeye devam edilir. Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucu açıktan ataması yapılmak üzere yerleştirilenler ile ilan edilmiş bulunan kadrolara görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle yapılacak atamalar hariç olmak üzere, bu fıkrada belirtilen süre içerisinde devredilen kadrolardan boş bulunanlar ile herhangi bir şekilde boşalan kadrolara atama yapılamaz.

Bu Kanun gereği Yönetim Kurulu oluşturuluncaya kadar, devredilen kurumların yönetim kurulları ilgili mülga kanunları gereği görevlerini yapmaya devam ederler. Kurum Yönetim Kurulunun en az toplanma yeter sayısı kadar üyesi göreve başladıktan sonra devredilen kurumların yönetim kurullarının görevleri ve tüzel kişilikleri sona erer, yetkileri Kurum Yönetim Kurulu tarafından ilgili kanunların mülga hükümlerine göre kullanılır ve bu yetkilerden uygun gördüklerini Başkana veya ilgili birimlere devredebilir. Bu yetkilerden uygun gördüklerini Başkana veya ilgili birimlere devredebilir. Bu madde gereği görev süreleri sona eren yönetim kurulu üyeleri hakkında 43 üncü madde ile yürürlükten kaldırılan kanun hükümlerindeki yönetim kurulu üyeliği sürelerinin dolmasına ilişkin hükümler uygulanır. Yönetim Kurulu üyelerinden bu fıkra gereği görevi sona erenlere, normal Yönetim Kurulu üyeliği sürelerinin dolmasına kadar geçecek süre için Yönetim Kurulu kadrolarına bağlı olarak almakta oldukları mali hakları ödenmeye devam edilir. Bakan bu süre içinde bu kişileri, Bakanlıkta ya da Kurumda durumlarına uygun görevlerde görevlendirebilir. (1)(2)

Bu Kanuna; ekli (1), (2) ve (4) sayılı listelerde belirtilen kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (III) sayılı cetvele Sosyal Güvenlik Kurumu bölümü olarak, ekli (3) sayılı listede belirtilen kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ilişkin bölümüne ve ekli (5) sayılı listede belirtilen kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Maliye Bakanlığına ilişkin bölümüne eklenmiştir.

Devredilen kurumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı, SSK Başkanı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, I. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı (22.12.2005 tarihli ve 5436 sayılı Kanunla kadrosu kaldırılan Daire Başkanı dahil), Kurul Başkanı, Bölge Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri sona erer ve bunlardan devredilen T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünde Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcısı kadrolarında bulunanlar ekli (5) sayılı listede ihdas edilen, diğerleri ise ekli (3) sayılı listede ihdas edilen Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanmış sayılırlar. İl Müdürü, Sigorta İl Müdürü, Sağlık İşleri İl Müdürü, Sigorta Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri sona erer ve bunlar ekli (4) sayılı listede ihdas edilen Başkanlık Müşaviri kadrolarına atanmış sayılırlar. Bu madde gereği ihdas edilen Bakanlık Müşaviri ile Başkanlık Müşaviri kadrolarının herhangi bir sebeple boşalması halinde kadroları hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. Bu fıkra ve beşinci fıkra uyarınca ataması yapılan personel devredilen kurumlardaki kadrolarında ve/veya görevlerinde görevlendirilmiş sayılır ve devredilen kurumlarda yürütmekle sorumlu oldukları görevleri birinci fıkrada belirtilen süreyi geçmemek üzere yürütmeye devam ederler. Görevlendirme süresince devredilen kurumlardaki eski kadrosuna ait aylık, ek gösterge ve her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali haklarını almaya devam ederler, ancak atandıkları yeni kadronun aylık ve mali hakların toplam net tutarı eski kadrolarının aylık ve mali hakları toplam net tutarından yüksek olanlar yeni kadronun aylık ve mali haklarını almaya devam ederler. Bu süreler 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun ek 68 inci ve ek 73 üncü maddelerinde belirtilen sürelerin hesabında dikkate alınır.

Devredilen kurumlarda Başmüfettiş, Sigorta Başmüfettişi, Müfettiş, Müfettiş (özelleştirme), Sigorta Müfettişi, Müfettiş Yardımcısı ve Sigorta Müfettiş Yardımcısı kadrolarında çalışanlar, (...)(3) bu Kanunla ihdas edilen Başmüfettiş, Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı kadrolarına; Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı, Sosyal Sigorta Uzman Yardımcısı ve Sosyal Sigorta Uzmanı unvanını haiz olanlar ilgisine göre Kurum bünyesindeki Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı kadrolarına mevcut kadro dereceleri ile birlikte başka bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır. Devredilen kurumlarda sigorta yoklama memuru kadrosunda bulunanlar ise Kurum bünyesindeki sosyal güvenlik kontrol memuru kadrolarına mevcut kadro dereceleri ile birlikte başka bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılır.

Devredilen kurumların ve Kurumun kadro değişiklikleri birinci fıkrada belirtilen süre içerisinde 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 9 uncu maddesinin son fıkrası uygulanmaksızın anılan Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre yapılır.

Devredilen kurumların merkez teşkilatına ait kadrolarda bulunan personelden birinci fıkrada belirtilen süre sonunda bu Kanunla ihdas edilen (1) veya (2) sayılı listede yer alan Kurum kadrolarına atanamayanlar, otuz gün içinde başvurmaları halinde devredilen kurumlarının bağlı veya ilgili olduğu bakanlıktaki veya bu bakanlıklara bağlı veya ilgili kurumlardaki ihtiyaç duyulan kadrolara en geç otuz gün içinde atanabilirler. Talepte bulunmayan veya talepte bulunmasına rağmen bu şekilde atanamayan personel ile devredilen kurumların taşra teşkilatına ait kadrolarda bulunan personelden bu Kanunla ihdas edilen (1) veya (2) sayılı listede yer alan Kurum kadrolarına atanamayanların kadroları, birinci fıkrada belirtilen sürenin bitiminden itibaren altmış gün içinde, (4) sayılı listeye aynı kadro unvanlarıyla ilgisine göre merkez veya taşra teşkilatı olarak eklenmiş sayılır. Ancak, bu şekilde eklenecek kadro sayısı toplam 2500 adedi geçemez. Bu kadrolar herhangi bir nedenle boşaldığında hiçbir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır. Birinci fıkrada belirtilen sürenin bitiminden itibaren altmış günlük sürenin sonunda devredilen kurumlara ait kadrolar ile bu Kanunla ihdas edilen (3), (4) ve (5) sayılı listede yer alan kadrolara atananların devredilen kurumlardaki eski kadroları iptal edilerek 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerden çıkarılmış sayılır.

24.11.1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanunun 25 inci maddesi uyarınca devredilen kurumlara tahsis edilmiş kadrolar (Müfettiş hariç) Kuruma tahsis edilmiş, bu kadrolarda görev yapan personel, kadrolarıyla birlikte hiçbir işleme gerek kalmaksızın Kuruma devredilmiş sayılır, bunlar ile (Müfettiş dahil) 4958 sayılı Sosyal Sigortalar Kurumu Kanununun geçici 1 inci maddesinin (A) fıkrasının ikinci paragrafında, 09.01.1985 tarihli ve 3146 sayılı Kanunun geçici 9 uncu maddesinin (D) fıkrasında ve 22.12.2005 tarihli ve 5436 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin dördüncü fıkrasında sayılanların söz konusu hükümlerde yer alan hakları saklıdır. Devredilen kurumlar adına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendi gereğince vize edilmiş bulunan sözleşmeli personel pozisyonları Kurum adına vize edilmiş sayılır.

22.12.2005 tarihli ve 5436 sayılı Kanun ile devredilen Kurumlara tahsis edilen kadrolar, hiçbir işleme gerek kalmaksızın Kuruma tahsis edilmiş sayılır ve bu kadrolarda istihdam edilen personel, 5436 sayılı Kanun uyarınca tahsis edilen önceki kurumlardaki görevlerini yürütürler.

Bu madde uyarınca atanan personelin yeni kadrolarında göreve başladıkları tarih itibarıyla eski kadrolarına ilişkin olarak en son ayda aldıkları aylık, ek gösterge, ikramiye (bir aya isabet eden net tutarı) her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ödeme (ilave nitelikteki ek ödemeler hariç) ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (fazla mesai ücreti hariç) toplam net tutarının (bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır); yeni atandıkları kadrolara ilişkin olarak yapılan aylık, ek gösterge, ikramiye (bir aya isabet eden net tutarı), her türlü zam ve tazminatları, makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, ek ücret, ek ödeme (ilave nitelikteki ek ödemeler hariç) ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (fazla mesai ücreti hariç) toplam net tutarından fazla olması halinde aradaki fark tutarı, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın fark kapanıncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenir. Atandıkları kurumdaki kadro unvanlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, kendi istekleriyle başka kurumlara atananlara fark tazminatı ödenmesine son verilir.

Devredilen kurumlarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan personelden; son üç yılda olumlu sicil almış olmak, 30 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde sayılan şartları taşımak, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birinde Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az (C) düzeyinde belge ibraz etmek, Kurumca belirlenen konuda tez hazırlamak şartıyla yapılacak ilk sosyal güvenlik uzmanı yeterlik sınavına katılabilirler. Bunlardan yeterlik sınavında başarılı olanlar "Sosyal Güvenlik Uzmanı" kadrolarına atanırlar. Ancak bu şekilde sosyal güvenlik uzmanı olarak atanacakların sayısı, sosyal güvenlik uzmanı kadro sayısının % 5'ini geçemez.

Bu Kanunda geçen Kurum hizmeti ibaresi, devredilen kurumlarda geçirilen hizmet sürelerini de kapsar.

Birinci fıkrada belirtilen süre içinde devredilen kurumların personelinden ekli (3) ve (5) sayılı listedeki bakanlık müşaviri kadrolarına atanmış sayılanlar için Bakan tarafından bu Kanuna göre yapılan görevlendirme sona erdirilebilir, bu personel Bakanlıkta, Kurumda veya devredilen kurumlarda durumlarına uygun ihtiyaç duyulan başka görevde görevlendirilebilir, aynı usul ile yeni görevlendirme yapılabilir. Devredilen kurumların diğer personeli için ise Başkan tarafından, bu Kanuna göre yapılan görevlendirmeye ihtiyaç kalmaması halinde görevlendirme işlemi sona erdirilebilir, bu personel Kurumda veya devredilen kurumlarda durumlarına uygun ihtiyaç duyulan başka görevde görevlendirilebilir, aynı usul ile yeni görevlendirme yapılabilir.

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihi takip eden ay başından itibaren, ek ödeme, ikramiye ve fazla çalışma ücretleri eski kadro ve görevlerinde görevlendirilmiş sayılanların görevlendirilmeleri süresince, görevlendirildikleri kadro ve/veya görev unvanı dikkate alınarak, bunların dışındakilerin ise, bu Kanun ile ihdas edilen Kurum kadrolarına atanıncaya kadar, devredildikleri kurumlardaki kadro unvanları dikkate alınarak, bu Kanunun 28 inci maddesine göre hesaplanır.

Devredilen kurumlarda, bu Kanunun yürürlük tarihi itibarıyla kamu konutlarından yararlanmakta olan personelin bu hakları, görevleri devam etmek kaydıyla birinci fıkrada belirtilen sürece devam eder.

6 ncı maddenin ikinci fıkrası gereği aranan Yönetim Kurulunun toplanma yetersayısı, bu maddenin birinci fıkrası gereği belirlenen sürede “beş” olarak uygulanır.

(12.07.2006 tarih ve 26226 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5538 sayılı Kanunun 33/b maddesiyle eklenmiştir) Bu Kanun ile Kuruma devredilen T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü bünyesinde daha önce 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun mülga hükümlerine göre görev yapmış olan "Sağlık Kurulu", Kurum Yüksek Sağlık Kurulu oluşturuluncaya kadar görevlerini yapmaya devam eder.

(1)Bu fıkranın 2007 yılında uygulanması ile ilgili olarak, 29/12/2006 tarihli ve 26391 Mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2007 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 30 uncu maddesinde düzenleme yapılmış olup, daha sonra bu uygulamayı düzenleyen hüküm Anayasa Mahkemesi’nin 5/4/2007 tarihli ve E.: 2007/17, K.: 2007/45 sayılı Kararı ile iptal edilmiştir.

(2)Bu fıkrada yer alan "yetkileri Kurum Yönetim Kurulu tarafından mülga kanun hükümlerine göre kullanılır." ibaresi, 8/3/2007 tarihli ve 5597 sayılı Kanunun 3 üncü maddesiyle "yetkileri Kurum Yönetim Kurulu tarafından ilgili kanunların mülga hükümlerine göre kullanılır ve bu yetkilerden uygun gördüklerini Başkana veya ilgili birimlere devredebilir." şeklinde değiştirilmiş ve metne işlenmiştir.

(3)Bu fıkranın birinci cümlesinde yer alan "birinci fıkrada belirtilen süre sonunda" ibaresi, 8/3/2007 tarihli ve 5597 sayılı Kanunun 3 üncü maddesiyle madde metninden çıkarılmıştır.

EK (I) SAYILI CETVEL
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

GENEL KURUL SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
BAŞKANLIĞI
YÖNETİM KURULU
Merkez Teşkilatı
Ana Hizmet Birimleri Danışma Birimleri Yardımcı Hizmet Birimleri
Başkan Başkan Yardımcısı Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı
Başkan Yardımcısı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı
Başkan Yardımcısı Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı
Taşra Teşkilatı
Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri
Sosyal Güvenlik Merkezleri

(1) SAYILI LİSTE

KURUMU : SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TEŞKİLATI : MERKEZ

İHDAS EDİLEN KADROLAR

Sınıfı Unvanı Derecesi Serbest
Kadro
Adedi
Tutulan
Kadro
Adedi
Toplam
GİH Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı 1 1 - 1
Yönetim Kurulu Üyesi 1 8 - 8
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı 1 3 - 3
Genel Müdür 1 4 - 4
Rehberlik ve Teftiş Başkanı 1 1 - 1
Strateji Geliştirme Başkanı 1 1 - 1
I. Hukuk Müşaviri 1 1 - 1
İnsan Kaynakları Daire Başkanı 1 1 - 1
Destek Hizmetleri Daire Başkanı 1 1 - 1
Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanı 1 1 - 1
Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri 1 1 - 1
Daire Başkanı 1 30 - 30
Başmüfettiş 1 193 - 193
Müfettiş 1 82 - 82
2 10 - 10
3 25 - 25
4 15 - 15
5 170 - 170
6 100 - 100
7 50 - 50
Hukuk Müşaviri 1 10 - 10
3 4 - 4
Müşavir (Özelleştirme) 1-9 20 - 20
AH Avukat 1 10 - 10
3 15 - 15
GİH Sosyal Güvenlik Uzmanı 1 100 - 100
2 100 - 100
3 100 - 100
4 100 - 100
5 100 - 100
6 50 - 50
7 50 - 50
Mali Hizmetler Uzmanı 5 4 - 4
6 4 - 4
Sivil Savunma Uzmanı 1 1 - 1
Şube Müdürü 1 30 - 30
2 30 - 30
3 20 - 20
Aktüer 1 10 - 10
3 5 - 5
5 5 - 5
Sosyolog 2 2 - 2
5 3 - 3
SH Sosyal Çalışmacı 1 3 - 3
2 3 - 3
GİH Uzman (Özelleştirme) 1-12 323 - 323
Araştırmacı(Özelleştirme) 1-13 877 - 877
Şef 3 40 - 40
4 40 - 40
5 20 - 20
Şef (Özelleştirme) 3-12 543 - 543
Müfettiş Yardımcısı 7 4 - 4
8 70 - 70
9 30 - 30
Sosyal Güvenlik UzmanYardımcısı 8 175 - 175
9 175 - 175
Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı 8 4 - 4
İcra Memuru 5 6 - 6
6 4 - 4
Memur 5 40 - 40
10 10 - 10
Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni 3 80 - 80
5 90 - 90
7 100 - 100
10 90 - 90
Mütercim 1 6 - 6
3 3 - 3
6 1 - 1
SH Uzman Tabip 1 11 - 11
Daire Tabibi 1 7 - 7
Diş Tabibi 1 5 - 5
Eczacı 1 5 - 5
Diyetisyen 1 2 - 2
GİH Çocuk Eğitimcisi 5 12 - 12
SH Çocuk Gelişimcisi 3 7 - 7
Hemşire 3 4 - 4
TH Mühendis 1 7 - 7
2 3 - 3
Mimar 1 5 - 5
2 5 - 5
İstatistikçi 1 5 - 5
Tekniker 1 3 - 3
2 2 - 2
Teknisyen 3 5 - 5
4 5 - 5
5 5 - 5
YH Hizmetli 7 25 - 25
Dağıtıcı 7 20 - 20
Aşçı 7 5 - 5
TOPLAM 4356 4356

(2) SAYILI LİSTE

KURUMU : SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDAS EDİLEN KADROLAR

Sınıfı Unvanı Derecesi Serbest
Kadro
Adedi
Tutulan
Kadro
Adedi
Toplam
GİH Sosyal Güvenlik İl Müdürü 1 81 - 81
Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı 1 162 - 162
Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü 1 700 - 700
2 300 - 300
3 350 - 350
4 350 - 350
Sosyal Güvenlik Uzmanı 5 50 - 50
6 50 - 50
7 50 - 50
Uzman (Özelleştirme) 1-12 15 - 15
AH Avukat 1 200 - 200
2 200 - 200
GİH SH Şef 3 1000 - 1000
4 500 - 500
5 500 - 500
6 600 - 600
7 400 - 400
Şef (Özelleştirme) 3-12 49 - 49
Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı 8 40 - 40
9 60 - 60
Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru 5 1150 - 1150
6 1250 - 1250
7 1000 - 1000
Araştırmacı (Özelleştirme) 1-13 23 - 23
İcra Memuru 5 91 - 91
6 250 - 250
7 150 - 150
8 300 - 300
9 200 - 200
Memur 5 1500 - 1500
10 1500 - 1500
Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni 3 2100 - 2100
5 2100 - 2100
7 2100 - 2100
10 2000 - 2000
Uzman Tabip 1 223 - 223
2 80 - 80
3 80 - 80
Tabip 1 124 - 124
2 100 - 100
3 125 - 125
4 75 - 75
Diş Tabibi 1 18 - 18
2 20 - 20
Eczacı 1 132 - 132
2 200 - 200
3 150 - 150
4 150 - 150
5 200 - 200
Hemşire 1 74 - 74
2 50 - 50
3 50 - 50
4 30 - 30
5 20 - 20
Sosyal Çalışmacı 1 3 - 3
2 3 - 3
TH Mühendis 1 10 - 10
2 10 - 10
5 10 - 10
6 10 - 10
Mimar 1 5 - 5
2 5 - 5
5 5 - 5
6 5 - 5
SH Çocuk Gelişimcisi 5 16 - 16
6 8 - 8
7 4 - 4
TH Teknisyen 4 22 - 22
5 20 - 20
6 30 - 30
7 20 - 20
8 30 - 30
YH Hizmetli 7 500 - 500
Dağıtıcı 7 110 - 110
Aşçı 7 100 - 100
TOPLAM 24198 24198

(3) SAYILI LİSTE

KURUMU : ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
TEŞKİLATI : MERKEZ

İHDAS EDİLEN KADROLAR

Sınıfı Unvanı Derecesi Serbest
Kadro
Adedi
Tutulan
Kadro
Adedi
Toplam
GİH Bakanlık Müşaviri 1 54 - 54
TOPLAM 54 54

(4) SAYILI LİSTE

KURUMU : SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDAS EDİLEN KADROLAR

Sınıfı Unvanı Derecesi Serbest
Kadro
Adedi
Tutulan
Kadro
Adedi
Toplam
GİH Başkanlık Müşaviri 1 160 - 160
TOPLAM 160 160

(5) SAYILI LİSTE

KURUMU : MALİYE BAKANLIĞI
TEŞKİLATI : MERKEZ

İHDAS EDİLEN KADROLAR

Sınıfı Unvanı Derecesi Serbest
Kadro
Adedi
Tutulan
Kadro
Adedi
Toplam
GİH Bakanlık Müşaviri 1 6 - 6
TOPLAM 6 6