ANA SAYFA

YUKARI
Yazdır Tümünü Göster
Belgenin tamamı için programı satın almanız gerekmektedir.
+90 (555) 801 30 49
+90 (242) 248 23 55
+90 (212) 654 88 15
+90 (312) 231 81 36
+90 (242) 248 23 32
6831
Orman Kanunu

08.09.1956
9402
Kabul Tarihi 31.08.1956

6831
Orman K.

İKİNCİ FASIL
Orman Kadastrosu

I. Devlet Ormanları

Madde 0008:

(05.06.1986 tarih ve 3302 sayılı Kanunun 3 üncü maddesiyle değişmeden önceki şekli.) (23.09.1983 tarih ve 2896 sayılı Kanunun hükmüdür.) Orman kadastrosunun yapılacağı il ve ilçeler Orman Genel Müdürlüğünün teklifi, Tarım ve Orman Bakanlığının onayı ile belirlenir.

Bu husus; ormanda çalışmaya başlamadan en az iki ay önce Radyo ve Resmi Gazete'de, ilgili il ve varsa ilçe merkezlerinde çıkan birer günlük gazetede, gazete çıkmayan yerlerde ise diğer mutat vasıtalarla en az beşer gün ara ile ikişer defa ilan olunur.

İlanın birer örneği, mahallin en büyük mal memurluğuna, tapulama müdürlüğüne, tapu idaresine ve Vakıflar idaresine imza karşılığı verilir. İlgili belde veya köyün daha evvel tapulaması yapılmış ise buna ait kayıt, belge ve planlar istenir.

Orman kadastrosu; belde ve köy sınırları esas alınmak suretiyle bu sınırlar dahilinde kalan bütün ormanları kapsayacak şekilde yapılır.

Orman kadastrosunun başlama tarihi, komisyon başkanlığı tarafından tayin ve tespit edilerek, en az bir ay önce çalışılacak belde ve köylerle bunlara bitişik belde ve köylerin uygun yerlerine asılacak ilan kağıdı ile ilgililere duyurulur ve durum bir tutanakla tespit edilir.

Bu ilanda, komisyonların hangi köy veya beldelerde çalışacakları, ormanların içinde ve bitişiğindeki taşınmaz malların sahiplerinin veya kanuni mümessillerinin veya vekillerinin sınırlama sırasında hazır bulunmaları ve hazır bulunmadıkları takdirde orman kadastro işlerine yokluklarında devam edileceği açıklanır.

İlan işlerine ait belgeler dosyasında saklanır.

Kadastrosu yapılacak ormanların bitişiğinde ve içinde taşınmaz malları olanların, orman sınırlarının tespiti sırasında kendileri veya kanuni mümessilleri veya vekilleri hazır bulunur. İşgal ettikleri ve faydalandıkları taşınmaz malların sınırlarını ve her nevi belgelerini gösterirler.

Yerinde yapılan ilana rağmen ilgililerin bulunmamaları, sınırlama ve kadastro işini durdurmaz.

Madde 0008:

(23.09.1983 tarih ve 2896 sayılı Kanunla değişmeden önceki şekli.) (20.06.1973 tarih ve 1744 sayılı Kanunun hükmüdür.) Orman kadastrosunun yapılacağı il ve ilçeler Orman Genel Müdürlüğünün teklifi ve Orman Bakanlığının onayı ile tayin olunur.

Bu husus; ormanda çalışmaya başlamadan en az bir ay önce radyo ve Resmi Gazete'de, ilgili, il, varsa ilçe merkezlerinde çıkan birer gazetede, gazete çıkmayan yerlerde ise diğer mutad vasıtalarla en az beşer gün ara ile ikişer defa ilan olunur.

Orman kadastrosu; belde ve köy sınırları esas alınmak suretiyle bu sınırlar dahilinde kalan bütün ormanları kapsayacak şekilde yapılır.

Orman kadastrosunun başlama tarihi, komisyon başkanlığı tarafından tayin ve tespit edilerek çalışılacak belde ve köylerde bunlara bitişik köy ve beldelerde en az bir ay önce bu belde ve köylerin uygun yerlerine asılacak ilan kağıdı ile duyurulur.

İlan kağıdının asıldığı tutanakla tevsik edilir.

Bu ilanda; ekiplerin hangi köy veya beldelerde çalışacakları ormanların içinde ve bitişiğindeki taşınmaz malların sahiplerinin veya kanuni mümessillerinin veya vekillerinin sınırlama sırasında hazır bulunmaları, hazır bulunmadıkları takdirde orman kadastro işlerine yokluklarında devam edileceği açıklanır.

İlan işlerine ait belgeler dosyasında saklanır.

Kadastrosu yapılacak ormanların bitişiğinde ve içinde taşınmaz malları olanların, orman sınırlarının tespiti sırasında kendileri veya kanuni mümessilleri veya vekilleri hazır bulunur. İşgal ve faydalandıkları taşınmaz malların sınırlarını ve her nevi belgelerini gösterirler.

Yerinde yapılan ilana rağmen ilgililerin bulunmamaları sınırlama ve kadastro işini durdurmaz.

Madde 0008:

(20.06.1973 tarih ve 1744 sayılı Kanunla değişmeden önceki şekli.) (31.08.1956 tarih ve 6831 sayılı Kanunun hükmüdür.) Devlet ormanlarının tahdidi işlerinin hangi vilayetlerde yapılacağı Ziraat Vekaletince tayin olunur. Keyfiyet ormanda çalışmaya başlamadan en az bir ay önce Resmi Gazete'de ve alakalı vilayet ve kaza merkezlerinde çıkan birer gazetede ve mütat vasıtalarla en az beşer gün ara ile ikişer defa ilan olunur.

Tahdidine başlanacak Devlet ormanının mahallin orman başmüdürlüğü tarafından tesbit ve tanzim edilecek umumi hudut krokisi, ormanda çalışmaya başlamadan en az bir ay evvel ilan edilmek üzere valiliğe verilir.

Komisyon reisi, tahdide başlama gününü, orman içinde ve bitişiğindeki gayrimenkul sahiplerinin veya kanuni mümessillerinin veya vekillerinin hazır bulunmalarını, hazır bulunmadıkları takdirde tahdit işinin gıyaplarında devam edeceğini bildiren ilan kağıdını bir ay evvel alakalı köy veya beldenin münasip yerine astırır ve keyfiyeti bir zabıtla tevsik ettirir.