|
7269 Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun |

25.05.1959 10213
|
|
Kabul Tarihi |
15.05.1959 |
|
7269 Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun |
|
Genel Hükümler
Madde 0016: Afet Bölgelerindeki bir topluluğun kaldırılarak başka yerlere taşınması
(02.07.1968 tarih ve 1051 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle değişen şekli.) Genel hayata etkili afetlerden önce veya sonra kesin lüzum üzerine meskün bir topluluğun bir kısmının veya tamamının kaldırılarak başka mahallere toplu olarak veyahut dağıtılarak yerleştirilmesi İçişleri, Maliye, Bayındırlık, Sağlık ve Sosyal Yardım, Tarım, Milli Eğitim, Sanayi, İmar ve İskan ve köylerde Köy İşlerine bakan Bakanlıklar mütehassıs temsilcilerinden kurulacak bir komite incelendikten sonra Cumhurbaşkanı (1) Kararı ile İmar ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılır.
Ancak bu toplu nakiller aynı belediye ve köy sınırları içinde ise Cumhurbaşkanı (1) kararına lüzum kalmaksızın İçişleri ve İmar ve İskan Bakanlıklarınca müştereken yapılır.
Taşınma yeri afet bölgesinin bulunduğu il sınırları dışında tespit edildiği takdirde, afetzedelerin taşınması ile ilgili giderler İmar ve İskan Bakanlığınca afetler fonundan karşılanır.
(1) "Bakanlar Kurulu" İbaresi 04.07.2018 Tarih ve 30431 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan 0698 Sayılı KHK'ın 24. Maddesi ile "Cumhurbaşkanı" şeklinde değişmiştir.