|

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği
|

11.09.2003 25226
|
|
Dayandığı Kanun |
04.01.2002 - 4734 |
İKİNCİ KISIM
İhaleye Katılımda Yeterlik
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Mesleki ve Teknik Yeterliğe İlişkin Belgeler
Madde 0045: Kalite ve standarda ilişkin belgeler
(Son Fıkranın: 15.10.2006 tarih ve 26320 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 4 üncü maddesiyle, 18.10.2006 tarihinden geçerli olarak yürürlükten kaldırılmadan önceki şekli.) Yetkili kuruluşların düzenlemeleri ile getirilen mecburi standartlara; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile yetkili kuruluşların gıdaların üretimine dair yaptıkları düzenlemeler çerçevesinde getirilen zorunluluklara ihale dokümanında yer verilir. İhale konusu hizmetin niteliği esas alınarak isteklinin üretim ve/veya imalat kapasitesine ilişkin kapasite raporu istenebilir.
Madde 0045: Kalite ve standarda ilişkin belgeler
(26.02.2006 tarih ve 26092 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 6 ncı maddesiyle başlığı ile birlikte değişen ve 22.02.2006 tarihinden geçerli olarak yürürlüğe girmeden önceki şekli.) (22.06.2005 tarih ve 25853 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 11 inci maddesi hükmüdür. Yürürlük: 22.07.2005) İdare, ihale konusu hizmet alımının niteliğini göz önünde bulundurarak ihale dokümanında; kalite yönetim sistem belgesi, çevre yönetim sistem belgesi, tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları yönetim sistem (HACCP) belgesi, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistem (OHSAS) belgesi, bilgi teknolojisi-bilgi güvenliği yönetim sistem belgesi, hizmet yeri yeterlilik belgesi, deney-analiz-kalibrasyon laboratuvarlarının kalite yeterliliği ile personel belgelendirilmesine ilişkin düzenleme yapabilir.
Kalite yönetim sistem belgesi, çevre yönetim sistem belgesi ve personel belgelendirilmesine ilişkin belge ve sertifikaların, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur. Bu belgelendirme ve kalite kontrol kuruluşlarının, Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşu olduklarının Türk Akreditasyon Kurumundan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi gerekir. Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildiği duyurulan belgelendirme kuruluşları tarafından verilen belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir.
Tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları yönetim sistem (HACCP) belgesi ve iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistem (OHSAS) belgesinin, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından herhangi bir konuda akredite edilen belgelendirme kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur. Ayrıca bu belgeler için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınmaz.
İş ortaklıklarında, pilot ortağın ihale dokümanındaki kalite veya standarda ilişkin belgeleri sunması yeterlidir. İhale dokümanında konsorsiyumların ihaleye teklif vermesinin öngörülmesi halinde, uzmanlık gerektiren her iş kısmı için istenen kalite ve standart belgeleri dokümanda belirtilir ve konsorsiyum olarak katılan isteklilerin ortakları teklif verdikleri kısım için istenen belgeleri sunarlar.
Yetkili kuruluşların düzenlemeleri ile getirilen mecburi standartlara; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile yetkili kuruluşların gıdaların üretimi, tüketimi ve denetlenmesine dair yaptıkları düzenlemeler çerçevesinde getirilen zorunluluklara ihale dokümanında yer verilir.
Madde 0045: Kapasite, araştırma geliştirme, standart ve kaliteye ilişkin belgeler
(22.06.2005 tarih ve 25853 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 11 inci maddesiyle başlığı ile birlikte değişmeden önceki şekli. Yürürlük: 22.07.2005) (1. Fıkra: 08.06.2004 tarih ve 25486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 21 inci maddesi hükmüdür. Yürürlük: 23.06.2004) İdare, istekliden üretim ve/veya imalat kapasitesine ilişkin kapasite raporu ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ve kaliteyi sağlamaya yönelik belgeler, TSE belgesi ve TSEK belgesi gibi belgeler isteyebilir. Bu kalite belge ve sertifikalarının, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme ve kalite kontrol kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme ve kalite kontrol kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur. Bu belgelendirme ve kalite kontrol kuruluşlarının Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşu olduklarının Türk Akreditasyon Kurumu'ndan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi gerekir. Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildiği duyurulan belgelendirme ve kalite kontrol kuruluşları tarafından verilen belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir.
Sunulacak hizmetin belirli malları veya bazı malzemeleri de içermesi durumunda söz konusu malzeme ve malların kalitesini sağlamaya yönelik belgeler de istenebilir. Yemek hazırlama ve dağıtımına ilişkin hizmetlerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen, 560 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki ürünler için gıda sicil ve gıda üretim sertifikasına ilişkin hükümler şartnamelere konulabilir.
Bu bilgi ve belgelerin hangilerinin isteneceği ve bunlara ait asgari yeterlik kriterleri, işin niteliğine göre idarece belirlenir. İş ortaklıklarında, en az bir ortağın bu belgeleri sağlaması yeterlidir.
Madde 0045: Kapasite, araştırma geliştirme, standart ve kaliteye ilişkin belgeler
(1. Fıkranın: 08.06.2004 tarih ve 25486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmeliğin 21 inci maddesiyle değişen ve 23.06.2004 tarihinden geçerli olarak yürürlüğe girmeden önceki şekli.) İdare, istekliden üretim ve/veya imalat kapasitesine ilişkin kapasite raporu ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ve kaliteyi sağlamaya yönelik belgeler, TSE belgesi ve TSEK belgesi gibi belgeler isteyebilir. Bu belge ve sertifikaların, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen belgelendirme ve kalite kontrol kuruluşları veya Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme ve kalite kontrol kuruluşları tarafından düzenlenmesi zorunludur. Bu belgelendirme ve kalite kontrol kuruluşlarının Uluslararası Akreditasyon Forumu Karşılıklı Tanınma Antlaşmasında yer alan ulusal akreditasyon kurumlarınca akredite edilmiş belgelendirme kuruluşu olduklarının Türk Akreditasyon Kurumu’ndan alınacak bir yazı ile teyit edilmesi gerekir. Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildiği duyurulan belgelendirme ve kalite kontrol kuruluşları tarafından verilen belge ve sertifikalar için Türk Akreditasyon Kurumundan teyit alınması zorunlu değildir.
